Que podem fer per millorar energèticament el nostre habitatge?

La forma de l’edifici i la composició de les façanes i cobertes condicionen molt la seva demanda d’energia. No proposarem canviar la forma de l’edifici, però si entenem com està fet podem saber quanta energia s’estalviarà al aïllar-lo millor. I recordeu que amb un bon aïllament hi ha molt més confort!

FinestraLes portes i finestres sovint són els elements per on es perd més calor en els edificis. És tan important valorar la quantitat d’infiltracions d’aire com la qualitat dels materials.

BombetaMillorar la il·luminació no consisteix únicament en canviar bombetes incandescents per fluorescents. Si hi ha massa llum, o massa poca, o les llumeneres no són òptimes, es poden fer propostes que millorin el confort visual amb el consum necessari.

ClimaLa calefacció i l’aire acondicionat han de ser eficients, i a vegades una substitució o millora pot amortitzar-se en poc temps i incrementar el confort.

AixetaEl consum d’aigua depèn dels hàbits d’ús, però també de la instal·lació. Si hi ha massa cabal a les aixetes es malgasta aigua i energia sense que aporti més benestar.

FornEls electrodomèstics de la llar poden ser molt eficients o molt ineficients. Una part depèn del producte en sí, però també es pot estalviar molta energia millorant els hàbits d’utilització.

Anuncis
Que podem fer per millorar energèticament el nostre habitatge?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s