Barcelona 2015 European BIM Summit’s Kick-off

Ens trobem en un moment clau en el que esdevé necessari transformar el Sector de la Construcció a Europa:

  • Les Administracions a Europa no es poden permetre que els seus projectes d’edificació i les seves obres de construcció no acompleixin els seus plaços de temps ni els costos fixats amb anterioritat.
  • El Cicle de l’Edificació a Europa necessita urgentment incorporar les noves tecnologies per poder innovar i així oferir un nou futur al Sector.
  • La Construcció és l’àmbit productiu que major nombre de desocupats té i que menor implementació de la industrialització contempla. Per tant, és el sector que necessita una major atenció i apostar decididament per la innovació.

Ës per això que el passat mes de gener de 2014, el Parlament Europeu va votar per modernitzar les regles de contractació i licitació públiques recomanant l’ús de les eines electròniques com el BIM pels projectes i concursos oberts de disseny: Directive 2014/24/EU of the European Parliament and of the Council of 26 February 2014 on public procurement and repealing Directive 2004/18/EC de 28.3.2014, Article 22, Point 4.

Doncs El BIM es fonamenta en l’ús de models digitals que contenen documents coordinats i compartits entre disciplines i diferents agents i és utilitzat com a eina de gestió centralitzada, fins i tot deslocalitzada (núvol), dins un entorn de treball col·laboratiu i d’augment de control de tots els processos que intervenen en el Cicle de l’Edificació.

Amb el mateix esforç podem millorar la constructibilitat del projecte d’edificació, controlar els seus costos, fixar el seu termini d’execució, actualitzar els canvis en el projecte i a l’obra, i tenir sempre un “as built” fiable, amb certificacions exactes, incidint en un estalvi directe notable en qualsevol projecte, obra i la seva gestió posterior. 

Per això, és necessari un event global obert a diferentes disciplines, institucions i col·lectius que representin l’estat de l’art del BIM en el Sector de la Construcció en el nostre continent.

Font: http://www.europeanbimsummit.com

Anuncis
Barcelona 2015 European BIM Summit’s Kick-off

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s