RENOVAR LA INSTAL·LACIÓ DE CALEFACCIÓ I APROFITAMENT ACTIU

Fer un bon ús de les instal·lacions de climatització és especialment important. La viabilitat d’una proposta no depèn només de les pròpies característiques de la proposta, sinó també, i més significatiu, de l’ús que es faci dels sistemes de calefacció i/o refrigeració.És imprescindible una participació activa i responsable dels usuaris.

  • Si la instal·lació té més de 10 anys d’antiguitat és recomanable renovar-la. Habitualment hi trobaren dos sistemes d’instal·lació: individual i collectiu.
  • La instal·lació d’un sistema col·lectiu reduiex el cost de manteniment i els costos d’instal·lació si es compara amb la substitució de tots els elements de l’edifici per separat.
  • En el cas d’un sistema individual es recomana escollir calderes estanques o de modulació automàtica amb quatre estrelles.
  • Pel que fa a rendiment i estalvi els resultats són similars

Perquè s’obtinguin els beneficis energètics i de confort adequats, és important una participació activa i responsable dels usuaris.

Controlar l’entrada de la radiació solar directa. Les persianes, gelosies, lamel·les o tendals, ens permeten regular la temperatura a l’interior de l’habitatge, interposant-les o no segons les necessitats. Són imprescindibles especialment a l’estiu, ja que eviten el sobreescalfament.

Facilitar la ventilació natural ajuda a millorar el confort tèrmic interior a l’estiu. Afavorir la ventilació creuada a través d’obertures situades en façanes oposades o en façanes i patis interiors, redueix la temperatura i la humitat, i incrementa la sensació de frescor dels usuaris.

Cal assegurar una renovació d’aire mínima. Per mantenir la qualitat de l’aire dels espais interiors i evitar les condensacions superficials per una humitat excessiva a l’ambient interior.

Interposar al pas de l’aire elements que redueixin la humitat. Interposar plantes o elements similars redueix la humitat ambient i millora la sensació de confort.

Anuncis
RENOVAR LA INSTAL·LACIÓ DE CALEFACCIÓ I APROFITAMENT ACTIU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s