Hisenda pretent reduïr fins un 20% l’IBI

El Ministeri d’Hisenda pretent reduir fins a un 20% l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a aquells habitatges i oficines que facin un ús més eficient de l’energia,  en funció de la seva qualificació energètica.

En l’actualitat, només un 0,1% dels habitatges que tenen Certificat d’Eficiència Energètica, té la qualificació A i més d’un terç dels immobles no té certificat i per tant queden exempts d’aquesta bonificació.

Amb aquesta mesura es pretén fomentar la construcció i adquisició d’habitatges energèticament eficients, així com la realització de millores d’instal·lacions i envoltants per rehabilitar els edificis ja existents i així obtenir el corresponent Certificat d’Eficiència Energètica.

Tot això comporta l’impuls de l’ocupació relacionat amb les reformes d’edificis i una altra opció de treball per als tècnics titulats. A més es redueixen els impostos que han de pagar els ciutadans.

Aquesta rebaixa de l’IBI entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2016 i afectarà a tots els immobles que hagin obtingut una bona qualificació en el certificat energètic, realitzat per un tècnic competent.

La bonificació anirà reduint-se a mesura que ho fa la qualificació energètica de l’immoble.

  • Tipus A____ fins al 20%
  • Tipus B____ fins al 16%
  • Tipus C____ fins al 12%
  • Tipus D____ fins al 8%
  • Tipus E____ fins al 4%

No queden beneficiats d’aquestes reduccions aquells immobles que tinguin una qualificació energètica F i G o no hagin obtingut el certificat.

Aquesta mesura no només faculta els Ajuntaments a introduir aquesta rebaixa sinó que posa ordre perquè no hi hagi grans diferències entre uns i altres.

Veurem com es desenvolupa el cas, per poder optar a aquestes reduccions.

Si té algun dubte sobre aquesta mesura o com millorar la qualificació energètica del seu habitatge, contacteu amb nosaltres.

Anuncis
Hisenda pretent reduïr fins un 20% l’IBI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s