Inspecció Tècnica del Edifici

ite-inspeccion-tecnica-edificios-kyra-arquitectos-aparejadores-bizkaia

La inspecció tècnica dels edificis, valora l’estat de conservació de l’edifici. Es revisa l’estat de l’estructura, les façanes, els patis, les instal·lacions i les condicions generals d’accessibilitat.

La inspecció és visual i es fa sobre aquells elements accessibles de l’edifici. No té per objecte detectar possibles vicis ocults ni preveure causes sobrevingudes, tot i que se’n pot extreure la conveniència d’una diagnosi més acurada.

L’ITE dóna lloc a un informe que descriu l’estat actual de l’edifici, les deficiències detectades i termini per esmenar-les i la qualificació de l’estat general de l’edifici. L’informe és previ a l’obtenció del Certificat d’Aptitud de l’Edifici, expedit per l’Administració.

quin cost té?

El cost varia en funció del nombre d’habitatges i locals. Pot oscil·lar entre 250 € per a un edifici de dos habitatges, o 900 € en el cas d’un edifici amb 20 habitatges i locals.

qui pot realitzar l’ite?

Els únics professionals competents per a realitzar l’ITE són els tècnics habilitats: aparellador, arquitecte tècnic, enginyer d’edificació o arquitecte. Experts en edificació i els únics tècnics competents en rehabilitació i construcció d’edificis d’habitatges.

A qui va dirigit?

Va dirigit a propietaris/àries d’edificis d’habitatges (propietat vertical) i a comunitat de propietaris/àries (propietat horitzontal).

En canvi, no és necessari en propietaris/tàries d’edificis unifamiliars ni tampoc a la propietat d’edificis declarats inicialment en ruïna per l’ens local competent.

Està obligada a encarregar la ITE la propietat dels edificis de més d’un habitatge i que:

  • Superin l’antiguitat establerta al programa d’inspeccions (per exemple els edificis anteriors a 1930 han de disposar de la inspecció abans de 2013).
  • Vulguin acollir-se a ajuts públics per a la seva rehabilitació o algun dels seus habitatges.
  • Determinin els programes o ordenances locals.
  • Declari l’Administració davant de causes justificades com ara situacions de risc, determinades deficiències o l’ubicació en àrees de conservació i rehabilitació.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s