IEE

Què és l’Informe d’avaluació de l’edifici (IEE)?

En el Consell de Ministres del divendres 5 d’abril de 2013 es va aprovar el projecte de Llei de Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbana i el Pla Estatal d’Habitatge 2013 – 2016.

Entre les novetats més rellevants que formen part del nou text legal destacava la regulació de l’Informe d’avaluació d’edificis, que tracta de superar les insuficiències de la Inspecció Tècnica d’Edificis, demandat per l’Estat a partir del Real Decret Llei 8/2011.

Aquest informe, a més d’avaluar l’estat de conservació dels edificis, aporta informació envers el grau de compliment de la normativa vigent en matèria d’accessibilitat, i inclou la Certificació de l’Eficiència Energètica. Aquesta última amb una intenció merament informativa, i independentment que algun dels habitatges de l’edifici sigui posat a la venda o en lloguer.

– Quins edificis han de tenir l’Informe d’avaluació d’edificis (IEE)?

L’informe només s’exigirà als edificis de tipologia residencial d’habitatges col·lectius que tinguin més de cinquanta anys i sempre que no hagin passat ja la Inspecció Tècnica d’Edificis d’acord a la seva regulació.

– Hi ha algun tipus d’ajuda o subvenció per realitzar l’Informe d’avaluació d’edificis (IEE)?

El Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016 preveu una partida dedicada a ajudes a la implantació de l’Informe d’Avaluació d’Edificis, amb una subvenció màxima del 50 per 100 del cost del mateix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s